skip to Main Content
Esküvői videofilm, cinematography - Balaton, Balatonfüred, Siófok, Veszprém, Győr, Székesfehérvár, Budapest

Gyakran Ismételt Kérdések

Szívesen találkozom veletek.

Rengeteg kérdés és apró részlet van, amit egy személyes találkozó alkalmával lehet a legjobban megbeszélni.
Nem kell lefoglalnod, stb, minden kötelezettség nélkül szívesen találkozom veletek.

Ha csak annyi haszna van a találkozásnak, hogy nem egy vadidegen ember forgolódik kölülöttetek, akkor már van értelme.
Ennél fontosabb, hogy egyeztessük a technikai feltételeket, s ami a legfontosabb az elképzeléseiteket a filmekkel kapcsolatban.

A felvételeket külön mikrofonokkal és digitális felvevővel is rögzítem, így szabadabban tudom készíteni a képi felvételeket, majd a későbbiekben az utómunka során több hangforrásból tudom kikeverni a hangulatot lehető legtisztábban, legjobban visszaadó hangokat.

A fények nagyban befolyásolják a készülő film minőségét és hangulatát.

Szerencsére egyre ritkábban, de előfordul, hogy a zene szolgáltatója kevés fényt biztosít az est folyamán.  Erre felkészülve, a biztonság kedvéért viszek magammal extra színes RGBW DJ reflektorokat, melyeket szükség esetén – veletek és a DJ-vel/zenekarral egyeztetve – használok. Így minimalizálható, vagy teljesen elkerülhető a kamerára szerelt fejlámpa kényszerű használata, melyet nem szeretek használni, mert nem csak a film képi világára nincs jó hatással, hanem a vendégek önfeledt szórakozását is zavarhatja.
Ajánlom, hogy az esküvői DJ, vagy zenekarnnál külön kérdezzetek rá a világításra.

Ahogy kéritek.
A legmodernebb, BBC által is elfogadott beszállítói minőségű videófelvételeket készít a kamerám.
A kész terméket a igényeiteknek megfelelően készítem el DVD, BluRay, vagy bármilyen egyéb hordozón és formátumban (MKV, MPEG4, DIVX…). Gondolok itt a TV-re dugható pendrive-ra, amiről egyéb eszköz nélkül nézheted vissza fullHD-ban az esküvői filmeteket.

Amikor a jelenlegi kamerám kiválasztásán töprengtem, felmerült a DSLR, azaz a tükörreflexes fényképezőgép választása is. Talán operatőri mivoltomból gondolom úgy, hogy bár a DSLR videónak nagyon szép képe van, nem a legmegfelelőbb eszköz egy esküvői videofilm elkészítéséhez. Viszont egy pro videokamera alkalmas cinematography film készítésére.
Erről olvashatsz részletesen:

Hány kamerára van szükség a filmed elkészítéséhez?

Videokamera vs. DSLR fényképezőgép, Videós? Operatőr vs. Cinematographer

Az előzetest az esküvőt követő 1-2 napon belül felteszem a netre, a teljes anyagot 1 – 3 hónap között készítem el. Pontosabb időpontot az ajánlatkéréskor tudok mondani.

A kimaradt jeleneteket a stáblista rész alatt klippként összevágva láthatjátok. Amennyiben még ezen felül is marad kimaradt jelenet, azokat letisztázva, egy csokorba összegyűjtöm számotokra.

Vágatlan, teljes nyersanyagot nem adok át. Ez részben a televíziós múltamból adódik, de leginkább azért, mert a leforgatott anyag, mint a neve is mutatja, csak nyersanyag. Az utómunka ugyanolyan – ha nem fontosabb – része a filmkészítésnek, mint a forgatás. Nem szeretnék félkész munkát, ahogy félkész minőséget sem kiadni a kezemből. Ettől válik teljes értékűvé az a munka, amivel megbízol.

A teljes nyersanyagot és az utómunkához szükséges egyéb file-okat a filmek átadását követően minimum 3 hónapig őrzöm. Pont amiatt, hogy maradjon meg a lehetősége annak, hogy utólag is el tudjam készíteni az esküvői videófilmek egyéb változatát.

Amíg a nyers felvételeket őrzöm, addig van lehetőség a felvételekből új , másfajta filmet összeállítani.

Rengeteg kérdés és apró részlet van, amit egy személyes találkozó alkalmával lehet a legjobban megbeszélni.
Ehhez  kell lefoglalnod, stb, minden kötelezettség nélkül szívesen találkozom veletek.

Ha addig nem vár a kérdés, írj vagy hívj!

Back To Top