Skip to content
Esküvői videó - film készítés - Székesfehérvár, Balatonfüred, Siófok, Veszprém, Győr - Végh Attila - operatőr

Külön napi forgatás

 

Erre akkor van szükség, ha a filmedet az esküvő programján kívüli jelenetekkel szeretnéd gazdagítani. Például ha egy távolabbi helyszínt szeretnél megjeleníteni, ha elmesélnél egy történetet, vagy ha megrendezett jelenetekkel vezetnéd be, választanád szét, vezetnéd le vagy egyszerűen dobnád fel a film egy-egy részét. Sokszor egy nagyon egyszerűnek tűnő jelenetsor elkészítése is annyi időt igényel, hogy az esküvőtök napjába sehogy sem fér bele.

A tervezésnél fontos megválasztani a felvétel időpontját, hiszen nem mindegy, hogy a nap milyen magasan jár, milyenek a fények (nehogy egy sötét gödröt láss majd a szemed helyén, és hogy a forgatást valóban a legszebb, a jelenethez és az alkalomhoz illő fények kísérjék). Belső helyszíneken pedig fontos, hogy díszleteket, hátteret, lámpákat is kell mozgatni.

Az ilyen jellegű felvételeknél hozzá kell szoknod a kamera jelenlétéhez, és meg kell tanulnod, hogy a kamerának szól minden cselekedeted – miközben mindennek a legtermészetesebbnek kell tűnnie. Sokan végül azt fogalmazzák meg, hogy a kész filmben semmi sem úgy jelent meg, mint ahogy azt a jelenetek felvételénél tapasztalták, élték meg. Miközben mégis minden valóságos!

Az operatőr feladata ilyenkor annak a felvételnek az elkészítése, amit nem a kamera lát csupán, hanem amit a nézőnek kell látnia egy esküvői filmben.

Back To Top